Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Søg på siden

Historie

Esbjerg Spåntagning udspringer af Poul Madsens Maskinfabrik, som var en maskinfabrik på Esbjerg Havn, som servicerede fiskeriet.
Navneændringen kommer i forbindelse med en målrettet koncentrering af aktiviteterne omkring olie- og gasindustrien i forbindelse med det vestjyske offshore eventyr.
Esbjerg Spåntagning flytter til et nyt industriområde i Sædding, som ligger i den nordvestlige udkast af Esbjerg. Selskabet bliver en rigtig spåntagende maskinfabrikmed avancerede CNC værktøjsmaskiner i en ny produktionshal på 2000 m2.
Esbjerg Spåntagning udvikles til en af Danmarks førende maskinfabrikker til renovering og servicering af olie- og gasindustrien i Danmark og Norge. I den forbindelse bliver selskabet Achilles certificeret, og selskabet vækster til takt med at Maersk Oil udvider sine aktiviteter i den danske del af Nordsøen.
Finanskrisen rammer dansk industri særdeles hårdt og Esbjerg Spåntagning går ikke ram forbi. Selskabet er midt i en kraftig ekspansion og der var bestilt 3 store CNC maskiner, og i den forbindelse indtræder Fiskeskipper Jens Friis i ejerkredsen. 
Esbjerg Spåntagning omstruktureres, og Jens Friis bliver eneejer af selskabet, som omdøbes til MJC Metal. MJC Metal kommer ind i en strærk periode og der tilkøbes flere nye CNC maskiner bl.a. multitask maskinen Okuma Multus B400 med robot og en horisontal bearbejdningsmaskine Okuma MA600.
Tommy Georgsen udnævnes til Fabrikschef  - Tommy er fortsat en drivende og afgørende medarbejder i MJC Metal.
Olie- og gasindustrien kommer ind i en down periode, og Jens Friis er fremsynet og tilkøber KM Maskinfabrik i Haderslev. KM maskinfabrik har stor erfaring og mange kompetencer inden for avancerede hydraulik blokke til vindmølleindustrien. Aktiviteterne bliver samlet i Esbjerg, hvilket bl.a. betyder flytning af 12 Mazak CNC maskiner, og størstedelen af medarbejderne overflyttes til Esbjerg.
Produktionschefen Matias Kylling fra KM Maskinfabrik var en nøglemedarbejder og han fulgte med til Esbjerg, og han er fortsat en vigtig del af selskabet.
Jens Friis er ved at forberede et salg af MJC Metal og i forbindelse med forberedelsen heraf tilknyttes Henning Dam som sælger. Henning har været direktør for maskinforhandleren Flextek i mere end 10 år, og han har haft hele sit arbejdsliv inden for jern- og maskinindustrien i Skandinavien.
MJC sættes officielt til salg sommeren 2018 gennem mæglerfirmaet Business Broker. Henning Dams salgsvirke og daglige gang i MJC Metal har bevirket at han kontakter et par personer i netværket. Jesper Smidt-Nielsen, Lars Bo Emtkjær og Henning Dam overtager MJC Metal pr. 1. september 2018.
Henning Dam indtræder som direktør, mens den øvrige medarbejderstad fortsætter – holdet er sat til en spændende fremtid.